Contact

Melkveebedrijf

 

Melkveebedrijf De Sint Jozefhoeve telt 100 melkkoeien en +/- 850 melkgeiten. De dieren krijgen allemaal ruwvoer (gras en maïs), gewonnen van ons eigen land. De voedermiddelen worden in eigen beheer geteeld op 70 hectare grond. Jaarlijks produceert ons melkvee bijna twee miljoen kilogram melk.

Melkkoeienmelkveehouderij-koeien

De melkkoeien worden twee keer per dag gemolken. ’s Morgens om 6.00 uur en twaalf uur later om 18.00 uur. Na het melken worden de koeien altijd gevoerd. Een koe eet ongeveer 50 kilo ruwvoer en drinkt meer dan 60 liter water per dag. De koeien komen overdag buiten. De boxen waar de koeien verblijven, zijn voorzien van een matras met daarop een rubberen mat. Deze boxen worden twee keer per dag schoon gemaakt en voorzien van zaagsel, waardoor de koe mooi schoon blijft.De melk wordt opgehaald door de zuivelverwerker Friesland Campina die er kaas ,yoghurt en andere producten van maakt.

Melkgeiten

melkveehouderij-geitenDe geitenstal was vroeger een varkensstal. In 2006 hebben wij de stal omgebouwd in een zeer luxe geitenstal. Een klimaatcomputer zorgt ervoor dat de omstandigheden optimaal zijn voor mens en dier. Een voerrobot voorziet viermaal daags alle geiten van op maat gemengd voer. Elke morgen wordt het restvoer bij elkaar geveegd zodat de geiten elke dag vanaf een schone voergang kunnen eten, want de geit eet met de neus! Ze ruikt en tolt in het voer om het lekkerste als eerste er uit te plukken.

De geiten worden ook tweemaal per dag gemolken. ‘s Morgens om 05.00 uur en twaalf uur later om 17.00 uur. In de melkstal kunnen 80 geiten tegelijk gemolken worden! Als u interesse hebt om er een keertje bij te zijn, bent u welkom. De melk wordt opgehaald door zuivelverwerker Amalthea.