Contact

Nieuws

Food Unplugged

Food Unplugged

5 geiten karkassen zijn naar de 4e editie van Food Unplugged gegaan – het grootste outdoor netwerkfestival in food van Nederland –  dit vond plaats op vrijdag 23 juni 2017 op het Kazerneterrein in Ede.

 

 170623_FoodUnplugged_Ede_Lr_©FlorisHeuer_036_087A4377 170623_FoodUnplugged_Ede_Lr_©FlorisHeuer_037_6M9A3119 170623_FoodUnplugged_Ede_Lr_©FlorisHeuer_175_6M9A3675 site site 2 site 3– 

Recept: Risotto met geitengehakt en courgette

Recept: Risotto met geitengehakt en courgette

Risotto met geitengehakt en courgette:

  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1/2 grote ui, gehaktrisotto
  • boter
  • 200 gram geitenlamsgehakt
  • 75 gr. Risottorijst
  • 1,5 eetlepel italiaanse kruiden
  • 250 gram courgette, in blokjes
  • 4 deciliter vleesbouillon
  • 0,5 deciliter slagroom
  • peper
  • 20 gram versgeraspte oude geitenkaas

Fruit de ui zachtjes 3 minuten in de boter en pers de knoflook erboven uit. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Bak de risottorijst en italiaanse kruiden al roerende mee tot de korrels rondom met boter bedekt zijn. Voeg de courgette toe en bak even mee. Voeg de bouillon toe, breng alles aan de kook en kook de rijst zachtjes tot het vocht bijna is opgenomen (2o-25 minuten). Roer het gerecht af en toe door en voeg de room en wat peper toe. Laat alles, afgedekt, nog 3 minuten zachtjes koken. Doe de kaas over het gerecht en serveer direct.

Eet smakelijk!

 

12