Contact
News

Recept: Risotto met geitengehakt en courgette

Risotto met geitengehakt en courgette:

  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1/2 grote ui, gehaktrisotto
  • boter
  • 200 gram geitenlamsgehakt
  • 75 gr. Risottorijst
  • 1,5 eetlepel italiaanse kruiden
  • 250 gram courgette, in blokjes
  • 4 deciliter vleesbouillon
  • 0,5 deciliter slagroom
  • peper
  • 20 gram versgeraspte oude geitenkaas

Fruit de ui zachtjes 3 minuten in de boter en pers de knoflook erboven uit. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Bak de risottorijst en italiaanse kruiden al roerende mee tot de korrels rondom met boter bedekt zijn. Voeg de courgette toe en bak even mee. Voeg de bouillon toe, breng alles aan de kook en kook de rijst zachtjes tot het vocht bijna is opgenomen (2o-25 minuten). Roer het gerecht af en toe door en voeg de room en wat peper toe. Laat alles, afgedekt, nog 3 minuten zachtjes koken. Doe de kaas over het gerecht en serveer direct.

Eet smakelijk!