Contact

Recepten

 

Saucijzenbroodje

1/2 saucijzenbroodje per persoon, sla naar aanbod

Dressing:

  • mayonaise
  • kerrie
  • citroenamuse 2
  • peper en zout
  • mayonaise mengen met kerrie en citroen
  • met smaak brengen met peper en zout

Saucijzenbroodje ca 8 minuten in een oven van 180 graden verwarmen. In de lengte halveren. Sla op een bordje draperen en de dressing over de sla sprenkelen. 1/2 saucijzenbroodje erop leggen.

 

 

Geitenkaas met aardappel

  • plakjes kruidenkaas geit
  • per persoon 2 plakjes gekookte aardappel van ca 1/2 cm dik
  • Olie
  • walnoten of andere noten

Dressingvoorgerecht 1

  • Yoghurt
  • sinaasappel
  • Peper en zout

Yoghurt met sinaasappelsap ( eventueel zeste) aanmaken en op smaak brengen met peper en zout.

Aardappelen in olie snel bruinbakken en op papier laten uitlekken. Beleggen met plakjes kaas van ca 2mm. Aardappelen met kaas even in de oven van ca 200 graden zetten tot de kaas gesmolten is. Per persoon 2 stuks op het bordje leggen. Nootjes erbij en dressing erover drapperen.

 

 

Goulash van geitenlam en bier

  • 1 kilo geitenlamspoulet
  • 100 ml olie
  • 400 gram uien, Julienne gesneden
  • 1 knoflookteentje, geplet
  • 150 gram wortels in schijfjesrecept goulash
  • 150 gram knolselderij in blokjes
  • 150 gram grof gesneden prei
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 liter bier
  • 1 liter bouillon
  • Peper en zout
  • bloemboter (bindmiddel)

Het vlees aanzetten in de olie tot het lichtbruin is. Uit de pan halen en de ui en knoflook aanzetten in het bakvocht. Groenten en vlees toevoegen met specerijen, mosterd en tomatenpuree. Afblussen met bier en tot een-derde inkoken. Bouillon toevoegen en het vlees laten garen. Op smaak brengen met peper en zout en indien nodig binden.

Serveer met:

  • polenta (in blokjes gesneden en gebakken)
  • wortels en paprika ( grof snijden, blancheren en even zacht mee laten sudderen)

 

 

 

Risotto met geitengehakt en courgette:

  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1/2 grote ui, gehaktrisotto
  • boter
  • 200 gram geitenlamsgehakt
  • 75 gr. Risottorijst
  • 1,5 eetlepel italiaanse kruiden
  • 250 gram courgette, in blokjes
  • 4 deciliter vleesbouillon
  • 0,5 deciliter slagroom
  • peper
  • 20 gram versgeraspte oude geitenkaas

Fruit de ui zachtjes 3 minuten in de boter en pers de knoflook erboven uit. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Bak de risottorijst en italiaanse kruiden al roerende mee tot de korrels rondom met boter bedekt zijn. Voeg de courgette toe en bak even mee. Voeg de bouillon toe, breng alles aan de kook en kook de rijst zachtjes tot het vocht bijna is opgenomen (20-25 minuten). Roer het gerecht af en toe door en voeg de room en wat peper toe. Laat alles, afgedekt, nog 3 minuten zachtjes koken. Doe de kaas over het gerecht en serveer direct.

Eet smakelijk!